Sådan sover du bedre under en forkølelse

Sådan sover du bedre under en forkølelse

juli 23, 2020 Sponsoreret 0

Dette indhold er sponsoreret

En influenza har forskellige perioder i løbet af et år, hvor den har gode forudsætninger for at sprede sig. For at gøre ondt værre er influenzaer, der fører til forkølelse, yderst smitsomme. Derfor er vi ofte mange om at have røde og stoppede næser på samme tid.

Når en forkølelse først har fundet ind i en familie, vennegruppe eller omgangskreds, så er det svært at komme den til livs. Det betyder, at der er stor sandsynlighed for, at din næse mister en af sine primære funktioner. Du kan ikke længere trække vejret gennem dine næsebor.

Dette er især kritisk i løbet af nattetimerne, og stort set alle kender til frustrationen ved at vågne med en tør mund, tryk i hele hovedet og drivende øjne. Her er gode råd oftest dyre. Heldigvis lister vi et par gratis råd op her, som du kan prøve kræfter med under din næste forkælelse.

Næsespray er en bjørnetjeneste

I en lille flaske med en lang dut finder du en væske, der mere eller mindre fungerer som en frelser under en forkølelse. Du kan endnu engang trække vejret ved hjælp af et enkelt tryk og indånding af de fantastiske dråber gennem din næse. Herligt. Desværre varer det ikke ved.

Næsespray er en fast del af det kit, som mange bruger under en forkølelse. Denne type spray er dog kun en midlertidig løsning, og nogle gange kan den endda forværre din tilstoppede næse. Væsken kan skabe irritation i næsen, hvilket får den til at svulme op efter noget tid. Derfor bør du være omhyggelig med, hvornår du bruger din næsespray.

Der er en del alternativer, som du kan bruge fremfor en næsespray. Nogle foretrækker et dampbad, hvor de fylder en skål med kogende vand, et par pebermyntedråber og lukker til med et håndklæde. Indånding af dampene vil løse op, og du kan komme af med snottet.

Et andet råd er en skylning med saltvand fra det ene næsebor til det andet. Til at gøre dette kan du bruge et såkaldt næsehorn, som du typisk kan finde på dit lokale apotek. Løsningen med saltvand er bedre for din næse end næsespray, da dine slimhinder i næsen bliver mindre irriterede ved saltvandet.

Øg hygiejnen og sig farvel til forkølelsen

Efter en lang periode med forkølelse og dårlig søvn begynder man at længes efter de tider, hvor man ikke satte pris på at kunne trække vejret med næsen. I stedet for at bruge midlertidige løsninger her og nu vil vedvarende initiativer være smartere.

Som en tommelfingerregel er god håndhygiejne vejen mod bedre nætter med god søvn. Jævnligt brug af hånddesinfektion tager livet af de lumske bakterier, der blot venter på at komme ind i din krop. Under forkølelsen bør du også vaske dit sengelinned oftere, da disse overflader er bakteriebomber, som du dagligt vender tilbage til.

Generelt fungerer en høj hygiejne som en effektiv forebyggelse mod influenza, og derfor er det altid en god idé at prioritere det højt. På den måde undgår du mange søvnløse nætter på grund af din tilstoppede næse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *